Till och från flygplatsen

Smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen varierar kraftigt beroende på ditt slutmål och vilken flygplats du ska flyga till/från. En del flygplatser har väldigt goda förbindelser med både buss och tåg, andra får man lösa transporten mer eller mindre själv.

Hyra bil

På nästan alla större flygplatser finns det biluthyrningsföretag representerade direkt i anslutning till flygplatsen – inte sällan direkt i någon av terminalerna. Är det en större flygplats finner du ofta ett stort utbud av kända hyrbilsföretag och du kan smidigt hyra en bil direkt på plats – eller ännu hellre ha bokat en i förväg (som ofta är både billigare och smidigare), då kan du bara kvittera ut din nyckel och ta bilen som står redo för dig. Vill du hyra en bil i anslutning till flygplatsen kan du hitta prisjämförelse av hyrbilar för alla svenska flygplatser hos biluthyrningflygplats.se

Buss

Det går ofta någon form av flygbuss till flygplatsen. Är det en mindre flygplats går den kanske mer sällan men till de större flygplatserna går det ofta expressbussar.

Tåg

En del flygplatser har lyxen att ha en anslutande tågförbindelse. Detta är ofta ett av de smidigaste sätten (förutom hyrbil) att ta sig in till närmsta stadskärnan från flygplatsen.

Taxi

Du kan såklart ta en taxi till och från flygplatsen. Beroende på hur långt det är in till stadskärnan (om det är dit du ska) varierar såklart kostnaden. Se till att jämföra priser och be om ett pris innan du sätter dig i Taxin, det finns många som blir lurade – speciellt om du inte är från orten.