Stockholm Arlanda Flygplats

Arlanda har du säkert hört talas om med förkortningen ARN. Detta är Sveriges största internationella flygplats. Här har man årligen mer än 23 miljoner passagerare varav drygt 5 miljoner är inrikesresenärer (2015). Här finns det hela 70 flygbolag som opererar.

Till och från Arlanda flygplats

Arlanda ligger en bit utanför Stockholm stad och räkna med cirka 30 minuter med bil. Tar du Arlanda Express kan du klara av resan på bara 20 minuter. Väljer du bilen finns det över 20 000 parkeringsplatser. I anslutning till flygplatsen finns det flera biluthyrningsföretag, ett smidigt alternativ om du vill plocka upp en bil direkt vid ankomst till flygplatsen. Då det finns flera hyrbilsfirmor kan det vara värt att göra en jämförelse och boka innan du anländer till flygplatsen, du kan spara både tid och pengar.

Övernatta på Arlanda flygplats?

Ibland kan man ha ett tidigt eller sent flyg och då kan det vara skönt att kunna slappna av några timmar i anslutning till flygplatsen. Det finns flera hotell som ligger direkt vid terminalerna men även hotell som ligger på lite avstånd men som istället kan erbjuda transfer fram och tillbaka till flygplatsen. Typer och priser på hotellen varierar beroende på vad du är ute efter, allt från enklare rum för dig som bara vill vila upp dig lite till mer lyxiga hotell med pool och fina restauranger och konferensmöjligheter. Du kan jämföra hotell på Arlanda här.

På flygplatsen

Här hittar du det mesta du kan tänka dig behöva. I SkyCity som ligger i mitten av Arlandas terminalbyggnad finner du flera hotell samt en hel del butiker, restauranger och andra tjänsteföretag som till exempel valutaväxlingskontor.

Vanliga destinationer

Den allra vanligaste destinationen från Arlanda flygplats är till Köpenhamn, tätt efter hamnar London och Oslo följt av Helsingfors. De vanligaste inrikesdestinationerna är Luleå, Göteborg, Umeå och Malmö.